chyba muszę dodać w 1-szym poście że przejazd będzie w godzinach późnowieczorno-nocnych :idea: .... bo za chwilę wyjdzie, że najlepiej polecieć helikopterem co rozwiąże sprawę korków, fotoradarów i innych niespodziewanek :lol:
Poznań - płw. Helski
Zwiń
X
-
W weekend majowy mieliśmy zlot ogolnopolski klubu Tourana w Jastrzębiej Górze,także jechałem w teoretycznym kotle
Leć normalnie S5 do Gniezna,później Bydgoszcz i kierunek Grudziądz. W Świeciu wjeżdżasz na A1 bulisz 17,60zł i jesteś w 3mieście. Obwodnica przejazd moment(kręci się często octavia szara).Pomimo remontów na wylocie z Gdyni szło bardzo płynnie. Dojazd do samej JG bez problemów. Dodam,że wyjechałem z Zielonej Góry od 6.30 i w JG byłem o 12.20- 505km.
Komentarz
-
-
odgrzewam kotleta :lol:
co nowego w temacie Panowie ? szczególnie inetresują mnie wieści z odcinka Trójmiasto - Hel :!: :idea: liczę na uwagi Kolegów z Trójmiasta i Wszystkich którzy często śmigają w tamtych okolicach
jakieś nowe utrudnienia, remonty, fotoradary, monitoringi miejskie :?: :diabelski_usmiech
w innych tematach czytałem coś o szalejącym w Trójmieście tristarze.... załapię się gdzieś na to po drodze ?
Maicroft coś mi pisał o remontach w Chałupach oraz Jastarnii .... Jak obecnie wygląda sytuacja ?
Zaczerpnąłem trochę języka o Jastarnii: podobno same ronda tam teraz budują masakra jakaś :P !! ale za to Biedę postawili obok stacji benzynowej :P :lol:
pozostałe założenia z pierwszego posta się raczej nie zmieniają, tzn jazda późnym wieczorem lub w nocy ... trasa bez dodatkowych udziwnieńSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Wojtas_Poznań, z obwodnicy do redy szczególnie wieczorem nie powinno być żadnych problemów
natomiast od redy na półwysep wieczorem też raczej nie będzie masakry, ale dawno nie jechałem...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
ja lecę do JG 19/20 lipca ale raczej w godz. popołudniowych i się zastanawiam czy jednak nie polecieć od strony przez Karwię,
bo od kiedy pamiętam to z obwodnicy był kibel i potem do zjazdu na JG to samo :?
Wojtas_Poznań, kiedy na Hel lecisz ?Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Wally, w czerwcu jakoś tak za 2 tyg :idea:
Zamieszczone przez Wallyja lecę do JG 19/20 lipca ale raczej w godz. popołudniowych
wystarczy być na rondzie we władku ok północy i już masz pusto :bajer
[ Dodano: Pon 26 Maj, 14 11:12 ]
Agamek12, to poczyń jeszcze stosowne notatki co do godzin przejazdu i natężenia ruchu :idea: dziękiSPOT Poznań:
.....
Komentarz
-
-
Byłem dziś (27.05) na Helu i donoszę:
1. w Chałupach remont trasy już się skończył i w tej chwili malowane są pasy.
2. w Jastarni wciąż prowadzone są roboty drogowe i na odcinku ~2km jest ruch wahadłowy. I szczerze mówiąc nie sądzę, aby w ciągu najbliższego miesiąca (tzn. przed rozpoczęciem sezonu) roboty te miały się skończyć - za bardzo jest rozkopane - jestem pewien, że będzie tam totalny korek.
3. remont torowiska PKP wciąż trwa i JW: nie wydaje mi się, aby się skończył przed wakacjami.
Przekazałem co widziałem. Powodzenia dla jadących na wakacje na Hel...
Komentarz
-
-
Wojtas_Poznań, na trasie Gdynia - Władysławowo nie ma żadnych remontów poważnych. A jak będziesz bliżej kotła lipcowego to zawsze możesz bokiem polecieć do Pucka i nawet do Władka polecieć bokiem przez Łebcz, natomiast sam półwysep z naturalnych przyczyn żadnych alternatyw nie ma :P
Aczkolwiek za 2 tygodnie żadnego problemu nie będziesz jeszcze miał
Komentarz
-
-
Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
sebastian7905, skorzystam w lipcuByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Można też tak :
albo całkowicie bez korków , bo droga z Wejherowa do Krokowej też lubi się korkować ,ale raczej w sezonowe weekendy i słoneczne dni ,w połowie czerwca raczej wątpię ,ale żeby nie było:
Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12remont torowiska PKP wciąż trwa i JW: nie wydaje mi się, aby się skończył przed wakacjami.
Zamieszczone przez Agamek12Przekazałem co widziałem. Powodzenia dla jadących na wakacje na Hel...
Zamieszczone przez sew1981Aczkolwiek za 2 tygodnie żadnego problemu nie będziesz jeszcze miał
generalnie pchanie się w sezonie IMO mija się z jakimkolwiek celem i nijak ma się do szeroko pojmowanego przez mnie pojęcia wypoczynku :P no ale ja to ja 8)
dziękuję Wszystkim którzy proponują alternatywne trasy przejazdu w sezonie, komuś się napewno przydadzą :idea:
za pomysły z Wejherowem to już całkiem "dziękuję" :diabelski_usmiech naczytałem się w necie o tamtejszych fotoradarach i na tym wolałbym zakończyć moje
doświadczenia z tymi urządzeniami :wink:
Zamieszczone przez sew1981natomiast sam półwysep z naturalnych przyczyn żadnych alternatyw nie maSPOT Poznań:
.....
Komentarz
-
-
to przez Luzino możesz
co do Wejherowa to trasa ,którą Ci pokazałem to raczej bezpieczna jest jeżeli chodzi o fotoradary (no może jeden na wlocie) a nasze słynne to są na wlocie ,ale od strony Gdyni. Wybierz opcję przez Luzino to w okolicach jeziora Żarnowieckiego obejrzysz niedokończoną elektrownię atomową na przykład a i pojedziesz bardzo spokojnieSebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
sebastian7905, no i może na kawę do Ciebie zajrzeć w Luzinie :P
jedyne utrudnienie to masakrycznie długi postój na zmianie świateł w Miszewie (kierunek Gdynia-Zukowo mają elegancko długo, a Pępowo-Przodkowo, którym się poruszamy okropnie długie czerwone i króciutkie zielone), jak by jechał popołudniową porą, po pracy w tamtym miejscu lubi tam się robić kolejka spora tam. Stałem tam kiedyś chyba z 20 minut. Ale to dotyczy tylko popołudnia po robocie i pewnie początku sezonu, weekendu itp.
Komentarz
-
-
sew1981, ze światłami to faktycznie po południu jest tragedia ,kiedyś myślałem ,że się zepsuły i hop na czerwonym ,ale ciiiiiiicho byćSebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojtas_PoznańAgamek12 napisał/a:
remont torowiska PKP wciąż trwa i JW: nie wydaje mi się, aby się skończył przed wakacjami.
jeżeli pamięć mnie nie zawodzi, to wydaje mi się że w zeszłym roku też remontowali, ale na czas wakacji zrobili sobie przerwę :idea: więc może teraz będzie podobnie :idea:
a w zeszłym roku działali Puck - Władysławowokliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Ptoleq, ale to jest jeszcze na testach -podobnoSebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz